Cursus avond fotografie Rotterdam

Overdag fotograferen bij voldoende licht lukt vaak wel, maar zodra het donker is wordt het lastiger. Wat voor instellingen heb je nodig om ’s avonds en ’s nachts goede foto’s te maken? Hoe voorkom je bewogen en onscherpe foto’s? En hoe fotografeer je lichtstrepen en lichtsterretjes? Dit leer je allemaal tijdens de cursus avond fotografie.

Niveau: beginners met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso)

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10

Benodigdheden: camera die handmatig ingesteld kan worden (P,S,A,M standen), statief, eventueel afstandbediening

Locatie: Rotterdam, start en eindpunt Hotel New York, Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam

de-hef-rotterdam

 

Programma cursus avond fotografie

De cursus vindt plaats in Rotterdam, omgeving Erasmusbrug. We starten bij Hotel New York. Na een korte uitleg gaan we met de camera aan de slag. Onder begeleiding ga je zelf foto’s maken om zo de technieken onder de knie te krijgen. Tijdens de cursus wordt aandacht besteedt aan instellingen voor avond en nacht fotografie. In het donker goede foto’s maken zonder statief is eigenlijk niet mogelijk.  Een statief is dus een vereiste om mee te nemen. Daarnaast natuurlijk een camera die handmatig ingesteld kan worden met diafragma, sluitertijd en iso. Enige kennis van diafragma, sluitertijd en iso is wel noodzakelijk. Een afstandbediening is niet noodzakelijk maar wel handig. Zorg ook voor een volle batterij of eventueel een extra batterij. De cursus duurt ongeveer 3 uur en eindigt weer bij Hotel New York. Hour er rekening mee dat we ons lopend verplaatsen tussen de verschillende foto locaties. Het huren van een statief is mogelijk voor € 5,-. Geef dit aan bij de opmerkingen op het inschrijfformulier als je deze erbij wilt huren.

Prijs: € 51,50

 

Inhoud

De onderwerpen die behandeld worden:

  • avond- / nachtfotografie technieken
  • scherpstellen
  • lange sluitertijden
  • lichtstrepen
  • lichtsterretjes

Na afloop van de cursus ontvang je een mooi naslagwerk waarin alle onderwerpen nog eens kort uitgelegd worden zodat je altijd nog eens terug kan lezen hoe het ook al weer zat. Uiteraard is er ook altijd de mogelijkheid om via de email achteraf nog vragen te stellen over de inhoud van de cursus avond fotografie.

Data

  • Donderdag 10 oktober 2019 – 19.30 – 22.30 Nog 6 plaatsen
  • verdere data voor nieuwe cursussen volgen

Klik hier om je in te schrijven.

Annuleren 1 week voor aanvang van de cursus is niet mogelijk.