Cursus landschapsfotografie en filter gebruik

Veel mensen kijken graag naar prachtige landschapsfoto’s. Maar hoe maak je zulke foto’s zelf? En wat heb je daarvoor nodig? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de cursus landschapsfotografie.

cursus landschapsfotografie

Niveau: beginners met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso)

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 6

Benodigdheden: camera die handmatig kan worden ingesteld (op P,S,A,M stand) (bij voorkeur digitale spiegelreflex of systeemcamera), statief

Optioneel: afstandsbediening, (grijs)filters, extra accu (vooral bij een systeemcamera)

Locatie: Regio Ouddorp (Goeree-Overflakkee, Zuid-Holland)

Duur:  5/6 uur

Prijs: € 90,-

 

Gouden uur zonsondergang

Programma cursus landschapsfotografie

De cursus vindt plaats in de omgeving van Ouddorp. Deze omgeving met mooie kust en natuurgebieden inspireert om mooie landschapsfoto’s te maken. Een interessante compositie maken bij landschapsfotografie kan best een uitdaging zijn. Ook moet je om kunnen gaan met verschillende en veranderende lichtsituaties, het vangen van mooi licht is immers een essentieel onderdeel van landschapsfotografie. We starten de cursus met een korte uitleg en gaan daarna in de praktijk aan de slag. Onder begeleiding ga je zelf foto’s maken om zo de technieken onder de knie te krijgen. Tijdens de cursus wordt aandacht besteedt aan onder andere instellingen, techniek, compositie en filtergebruik bij landschapsfotografie. We zullen naar verschillende locaties gaan en rijden hier zelf met de auto naar toe. De cursus eindigt met het fotograferen van de zonsondergang bij zee. Juist de momenten rond zonsopkomst en zonsondergang lenen zich enorm goed voor interessante landschapsfoto’s.

Naast een camera die handmatig ingesteld kan worden met diafragma, sluitertijd en iso, is een statief een belangrijk accessoire om mee te nemen. Als je zelf niet in het bezit bent van een statief kun je deze huren voor €5.00. Geef dit aan bij de opmerkingen op het inschrijfformulier. Bij landschapsfotografie wordt vaak gebruik gemaakt van (grijs)filters. Filters worden gebruikt om het licht meer in balans te brengen, maar ook om beweging vast te leggen met een langere sluitertijd. Ook hier gaan we aandacht aan besteden en mee oefenen. Tijdens de cursus zijn een aantal sets met (grijs)filters aanwezig om mee te oefenen. Als je zelf in het bezit bent van filters kun je deze uiteraard gebruiken. Een afstandsbediening is niet noodzakelijk, maar wel handig. Zorg voor een volle batterij of eventueel een extra batterij.

Inhoud

Onderwerpen die behandeld worden:

  • Camera- en belichtingstechnieken
  • Scherpstellen
  • Compositie en perspectief
  • (Grijs)filter gebruik
  • Omgaan met verschillende lichtsituaties
  • App gebruik

 

cursus grijsfilters

Na afloop van de cursus ontvang je een mooi naslagwerk waarin alle onderwerpen nog eens kort worden uitgelegd, zodat je altijd terug kunt lezen wat tijdens de cursus is behandeld. Uiteraard is het mogelijk om via de email achteraf nog vragen te stellen over de inhoud van de cursus landschapsfotografie.

Na afloop van de cursus ontvang je een kortingscode van 10% voor het aanschaffen van Kase

 

 

Data

  • 16 november 2019, 12.15 – 17.30 2 plaatsen
  • Verdere data voor nieuwe cursussen volgen.

Klik hier om je in te schrijven.

Annuleren 1 week voor aanvang van de cursus is niet mogelijk.