Cursus tulpen velden fotografie

Een paar weken per jaar verschijnen de mooiste kleuren op de tulpenvelden op Goeree Overflakkee. Hoe leg je deze kleurenpracht nu zo mooi mogelijk vast? Je moet niet alleen rekening houden met de tulpen maar ook met de weersomstandigheden en het aanwezige licht. Tijdens de cursus tulpen velden fotografie leer je de bollenvelden op zijn mooist te fotograferen.

Zonsondergang tulpen

Niveau: beginners met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso)

Aantal deelnemers: maximaal 10

Benodigdheden: camera die handmatig ingesteld kan worden (P,S,A,M standen), statief, eventueel afstandbediening / draadontspanner

Locatie: Goeree Overflakkee (exacte locatie wordt later bepaald)

 

Programma cursus tulpen velden fotografie

De workshop tulpen velden fotografie vindt plaats op Goeree Overflakkee. We starten om 18.00. Na een korte uitleg gaan we direct met de camera aan de slag. We zullen verschillende velden bezoeken, we verplaatsen ons dan met de auto. Onder begeleiding ga je zelf foto’s maken om zo de technieken onder de knie te krijgen. Tijdens de cursus wordt aandacht besteedt aan instellingen voor landschapsfotografie in combinatie met zonsondergang. Natuurlijk speelt compositie hierin een belangrijke rol. Tulpenvelden lenen zich niet alleen voor landschapsfotografie maar ook voor detail opnames. Ook hier wordt uitleg over gegeven. Wanneer het zonnetje onder gaat wordt het snel donkerder. Een statief is dan noodzakelijk. Daarnaast natuurlijk een camera die handmatig ingesteld kan worden met diafragma, sluitertijd en iso. Een afstandbediening  is niet noodzakelijk maar wel erg handig. Zorg ook voor een volle batterij of eventueel een extra batterij. De cursus is rond 21.00 afgelopen. Na de cursus kunt u altijd nog vragen stellen via de email. Het huren van een statief is mogelijk voor € 5,-. Geef dit aan bij de opmerkingen op het inschrijfformulier als je deze erbij wilt huren.

Prijs: € 55,-

Inhoud 

De onderwerpen die behandeld worden:

  • camera- en belichtingstechnieken
  • scherpstellen en scherptediepte
  • compositie en lijnen
  • detail fotografie
  • landschapsfotografie

 

Data cursus tulpen velden fotografie

  • 15 april 2021, 18.00 – 21.00 – Nog 10 plaatsen

Aanmelden

Klik hier om je in te schrijven.