Fotografie cursus

Fotografie cursus voor beginners

Heb jij een digitale spiegelreflex camera en heb je het idee dat je er meer uit kan halen?

Fotografeer je altijd op de automatische stand maar wil je graag meer controle over je resultaten?

Geen idee wat diafragma, sluitertijd, iso, etc. is en vraag je je af waar al die knopjes voor dienen?

Dan is een cursus basis fotografie wat voor jou. In een cursus zes uur leer je de basis begrippen van het fotograferen. Naast de techniek wordt er ook aandacht besteedt aan compositie, standpunt en de invloed van licht op een foto. Verander je kiekjes in topfoto’s. Deze cursus is geschikt voor de beginnende fotograaf met een spiegelreflex camera. De cursus bevat natuurlijk een stuk theorie maar ook onder begeleiding in de praktijk aan de slag. Doordat het maximale aantal deelnemers 8 personen is, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Klik hier voor verdere uitleg.

Cursus avond fotografie Rotterdam

Cursus avond fotografieOverdag fotograferen bij voldoende licht lukt vaak wel, maar zodra het donker is wordt het lastiger. Hoe voorkom je bewogen en onscherpe foto’s? Hoe maakt je goed belichte foto’s als het donker is? En hoe fotografeer je lichtstrepen en lichtsterretjes? Ben je al bekend met de basisbegrippen van de fotografie maar vraag je je af hoe je ’s avonds en ’s nachts goede foto’s kunt maken?

Dan is een cursus avond fotografie wat voor jou. In een praktijk cursus leer je de technieken voor avond- en nachtfotografie. Welke instellingen gebruik je, hoe pas je lange sluitertijden toe en hoe creëer je lichtstrepen. Dit zijn allemaal zaken die aanbod komen tijdens de cursus. Tijdens de cursus maken we foto’s in de omgeving van Kop van Zuid of omgeving Oude Haven in Rotterdam.

Klik hier voor verdere uitleg.

Cursus landschapsfotografie en filter gebruik

Ribbels in het zand door de harde wind in de Kwade Hoek.

Veel mensen kijken graag naar prachtige landschapsfoto’s. Maar hoe maak je zulke foto’s zelf? En wat heb je daarvoor nodig? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de cursus landschapsfotografie. Je gaat aan de slag met techniek, maar ook met compositie. Daarnaast zijn er filters beschikbaar om mee aan de slag te gaan. 

Klik hier voor verdere uitleg.

Cursus lange sluitertijden in Zeeland

Het werken met filters kan best lastig zijn. Hoe krijg je nu het gewenste effect? Welk filter heb je wanneer nodig en hoe bereken je de sluitertijd? Al deze vragen komen aan bod tijdens de cursus lange sluitertijden in Zeeland. Op verschillende plekken langs het water gaan we oefenen met filters. 

Klik hier voor verdere uitleg.

Cursus tulpenvelden fotograferen

Tulpenveld tijdens zonsopkomst

 

 

 

 

Een paar weken in april bloeien de tulpenvelden prachtig op Goeree-Overflakkee. Ik neem je mee naar de mooiste plekjes en leg je uit hoe je deze het beste vast kunt leggen. 

Klik hier voor verdere uitleg.