Fotoreis IJsland winter

IJsland is altijd mooi, ieder jaargetijde. Maar de winter heeft wel iets speciaals. Vaak licht er sneeuw en met wat geluk zijn de watervallen deels bevroren. Dit geeft iets sprookjesachtigs aan het landschap. Dat gecombineerd met het ruige van IJsland maakt het een fantastische bestemming voor fotografen. Ga jij mee op fotoreis naar IJsland in de winter met Ellen van den Doel?

Fotoreis IJsland winter

Niveau: beginners en gevorderden met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso).

Deelnemers: minimaal 6, maximaal 8

Benodigdheden: spiegelreflex of systeemcamera is het beste, maar andere camera’s zijn zeker ook mogelijk. Twijfel je? Stuur gerust een mail.

Locatie: zuid IJsland  

Duur:  1 week, februari 2024

Fotoreis IJsland winter

Wanneer?

De fotoreis naar IJsland vindt plaats in februari. Dit is de periode waarin de kans op sneeuw het grootst is. IJsland is namelijk niet compleet sneeuw zeker in de winter (zoals zoveel bestemmingen). 

Fotoreis IJsland winter

Wat kun je verwachten? 

Tijdens deze fotoreis bezoeken we prachtige natuurverschijnselen langs de zuidkust van IJsland. We beginnen in de zogenoemde Golden Circle. Daarna vervolgen we onze weg langs de zuidkust richting het oosten. Denk aan de geiser, indrukwekkende watervallen, gletsjers en nog veel meer. 

We verplaatsen ons steeds naar verschillende accommodaties om zo de reistijden enigszins beperkt te houden. We beschikken over een 15 persoons bus met privé chauffeur. Zo zijn we flexibel om de locaties aan te passen op de weersomstandigheden en de mooiste momenten proberen mee te pakken. Tijdens de reis krijg je natuurlijk begeleiding in het fotograferen. 

De kans op noorderlicht is in de winter natuurlijk zeker aanwezig. Het moet wel helder zijn en er moet activiteit zijn, maar het is voldoende donker in deze tijd. Als die kans er is gaan we op pad! 

Fotoreis IJsland winter

Wil je meer te weten komen over deze reis?

Deze reis wordt georganiseerd door Dutch Photo Academy. Kijk op de website voor meer informatie, datums en prijzen. 

Fotoreis IJsland winter