Fotoreis Noord IJsland

IJsland is een unieke bestemming voor fotografen. Het landschap is zo gevarieerd en zo indrukwekkend. Er is overal wel wat te fotograferen. Tel hierbij het gevarieerde weer op en je hebt een ideale bestemming voor een fotoreis. Deze fotoreis gaat specifiek naar Snæfellsnes en het noorden van IJsland. Ga jij mee op fotoreis naar Noord IJsland met Ellen van den Doel? 

Fotoreis Noord IJsland

Niveau: beginners en gevorderden met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso).

Deelnemers: minimaal 6, maximaal 8

Benodigdheden: spiegelreflex of systeemcamera is het beste, maar andere camera’s zijn zeker ook mogelijk. Twijfel je? Stuur gerust een mail.

Locatie: noord IJsland en Snæfellsnes

Duur:  1 week, 23 t/m 31 augustus 2024

Wanneer?

De reis vindt plaats half/ eind augustus. De nachten worden dan al weer wat langer. Wat betreft weer is de zomer in IJsland een beetje vergelijkbaar met ons najaar. Het kan prachtig weer zijn, maar regenachtig en stormachtig weer kan ook. Dit maakt het juist zo gevarieerd. 

Fotoreis Noord IJsland

Wat kun je verwachten?

Vanuit de luchthaven rijden we omhoog met wat stops richting Snæfellsnes. Hier verblijven we twee nachten. Deze regio wordt ook wel IJsland in het klein genoemd. Een prachtige regio waar veel te zien is. Daarna gaan we met tussenstops en overnachtingen door naar het noorden van IJsland. We bezoeken bekende en minder bekende locaties. Denk aan de Kirkjufell, Arnarstapi, Goðafoss, Myvatn, Dettifoss, etc. 

We verblijven in verschillende accommodaties en verplaatsen ons met een 15 persoons bus met privé chauffeur. Zo zijn we flexibel om de locaties aan te passen op de weersomstandigheden en de mooiste momenten proberen mee te pakken. Tijdens de reis krijg je natuurlijk begeleiding in het fotograferen. 

Fotoreis Noord IJsland

Wil je meer te weten komen over deze reis?

Deze reis wordt georganiseerd door Dutch Photo Academy. Kijk op de website voor meer informatie, datums en prijzen.