Online fotografie Workshops

Deze online live fotografie workshops kun je thuis vanaf de bank op je laptop volgen. Daarna kun je zelf aan de slag met de geleerde technieken. De workshops worden live gegeven door Ellen van den Doel en met groepen van maximaal 20 personen. Daardoor is er de mogelijkheid om vragen te stellen tijdens de workshop. Er zullen de komende tijd nieuwe workshops worden toegevoegd dus hou deze website in de gaten. Op dit moment zijn er de volgende workshops beschikbaar (wanneer er op dit moment geen datum beschikbaar is, stuur mij gerust even een mailtje met de vraag wanneer deze komt):

Online Workshop Filters & Lange sluitertijden

Als je de techniek van het handmatig instellen van de camera in de vingers hebt zoek je naar nieuwe uitdagingen. Een daarvan kan zijn het spelen met lange sluitertijden aan de kust. Wanneer je zonder grijsfilters een foto maakt van de zee is het water onrustig en bevries je de beweging van de golven. Door gebruik te maken van grijsfilters kun je gaan variëren met verschillende sluitertijden. Dit geeft een creatieve boost aan je fotografie. Maar hoe werkt dat met filters en wat voor filters zijn er? Hoe varieer je met verschillende sluitertijden voor het gewenste effect? Meld je aan voor de online live fotografie workshop via deze link.  Na aanmelding ontvang je de link en de verdere uitleg over de online live workshop. Na afloop krijg je de handout van de presentatie als pdf toegestuurd.  De online workshops zijn ook later terug te kijken via YouTube mocht je niet kunnen op het geplande tijdstip.

Duur:  1  uur

Prijs: € 15,-

Data

 • 9 januari 2021, 10.30 – Nog 20 plaatsen
 • Verdere data voor nieuwe cursussen volgen.

Klik hier om je in te schrijven.

Zeelandbrug

 

Online Workshop Bracketing & HDR in Lightroom

Als je wel eens fotografeert met tegenlicht, zoals zonsondergang of zonsopkomst, dan kom je er al snel achter dat wij als mens het verschil tussen licht en donker toch veel beter kunnen waarnemen als de camera. Die heeft vaak moeite met het grote contrast tussen licht en donker. Dit probleem is op te lossen door te fotograferen in bracketing en deze foto’s samen te voegen tot een HDR. Maar hoe doe je dat nu precies? En waar moet je op letten? Meld je aan voor de online live fotografie workshop via deze link.  Na aanmelding ontvang je de link en de verdere uitleg over de online live workshop. Na afloop krijg je de handout van de presentatie als pdf toegestuurd. De online workshops zijn ook later terug te kijken via YouTube mocht je niet kunnen op het geplande tijdstip.

Duur:  1 uur

Prijs: € 15,-

Data

 • Verdere data voor nieuwe cursussen volgen.

Klik hier om je in te schrijven.

HDR fotografie

 

Online Workshop Beginnen met star trails

Je hebt vast wel eens foto’s voorbij zien komen van star trails, ofwel sterrensporen. Foto’s waarbij de voorgrond scherp is en de sterren als strepen in beeld komen. De sterren komen als strepen in beeld doordat de aarde draait. Een bijzonder effect dus. Heb je altijd afgevraagd hoe je hiermee moet starten en hoe je zelf een star trail foto kunt maken? Meld je aan voor de online live fotografie workshop via deze link.  Na aanmelding ontvang je de link en de verdere uitleg over de online live workshop. Na afloop krijg je de handout van de presentatie als pdf toegestuurd. De online workshops zijn ook later terug te kijken via YouTube mocht je niet kunnen op het geplande tijdstip.

Duur:  1 uur

Prijs: € 15,-

Data

 • Verdere data voor nieuwe cursussen volgen.

Klik hier om je in te schrijven.

star trail foto

 

Online Workshop Weer & Planning

Je verbaast je regelmatig over foto’s van andere fotografen die op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Ze vangen de perfecte weersomstandigheden. Als je je kansen op een succesvolle foto wilt vergroten is het belangrijk om enige kennis te hebben van het weer en van planning. Dit kan aan de hand van verschillende apps, onder andere met de app Photo Pills. Wil jij hier ook meer van weten? Meld je aan voor de online live fotografie workshop via deze link.  Na aanmelding ontvang je de link en de verdere uitleg over de online live workshop. Na afloop krijg je de handout van de presentatie als pdf toegestuurd. De online workshops zijn ook later terug te kijken via YouTube mocht je niet kunnen op het geplande tijdstip.

Duur:  1,5  uur

Prijs: € 15,-

Data

 • 23 januari 2021, 10.00 – Nog 20 plaatsen
 • Verdere data voor nieuwe cursussen volgen.

Klik hier om je in te schrijven.

Zonsopkomst met een vleugje mist bij Streefkerk.

 

Online Workshop Composities

Ken je dat? Je staat op een prachtige plek en de ingrediënten voor een top foto zijn aanwezig maar je weet niet hoe dit interessant vast te leggen. Of je gaat met iemand anders op pad en die komt bij een compositie thuis die jij totaal niet gezien hebt. Het creëren van interessant composities kan voor beginnende fotografen erg lastig zijn. Je wilt een beeld maken met diepte en waar de kijker langer naar blijft kijken. Wil jij ook meer leren over het creëren van composities in landschapsfotografie? Meld je aan voor de online live fotografie workshop via deze link.  Na aanmelding ontvang je de link en de verdere uitleg over de online live workshop. Na afloop krijg je de handout van de presentatie als pdf toegestuurd. De online workshops zijn ook later terug te kijken via YouTube mocht je niet kunnen op het geplande tijdstip.

Duur:  1  uur

Prijs: € 15,-

Data

 • 6 februari 10.30 – Nog 20 plaatsen
 • Verdere data voor nieuwe cursussen volgen.

Klik hier om je in te schrijven.

 

 • positive review  Afgelopen zaterdag workshop landschapsfotografie gedaan met een kleine groep enthousiaste mede hobbyisten. Op een duidelijke manier theorie en praktijk uitleg gekregen van Ellen. Echt een aanrader.

  Joke In't Veld-Aalders Avatar Joke In't Veld-Aalders
  18 November 2019

  positive review  Afgelopen zaterdag een leuke leerzame workshop Landschapsfotografie gevolgd. De middag was een goede mix tussen technische aspecten en praktische vaardigheden die daarbij komen kijken. Er was de mogelijkheid diverse filters te kunnen uitproberen. Prima verzorgd Ellen!

  Heleen van Overbeek Avatar Heleen van Overbeek
  17 November 2019

  positive review  Een leuke, informatieve en gezellige workshop, waar alles duidelijk wordt uitgelegd. In klein groepsverband is er volop aandacht en tijd voor de cursisten. Voor herhaling vatbaar!

  Thirza Niemantsverdriet Avatar Thirza Niemantsverdriet
  17 November 2019
 • positive review  Ellen legt heel duidelijk alles uit met goede voorbeelden. Ze heeft veel kennis en ervaring. Hele fijne heldere cursus.

  Dolly Buijs Avatar Dolly Buijs
  5 October 2019

  positive review  In ieder geval de basiscursus! Leuk en leerzaam.

  Axel Herrebrugh Avatar Axel Herrebrugh
  5 October 2019

  positive review  Echt , ik raad iedereen deze cursus aan vooral als je meestal op de automatisch stand fotografeerde zoveel leuker om het anders te doen . Bedankt Ellen voor de leerzame dag 👍😀

  Ineke Den Engelsman Avatar Ineke Den Engelsman
  16 September 2019
 • positive review  Vriendelijk en neemt de tijd voor uitleg en op een begrijpelijke manier ik heb de avond fotografie gedaan het was heel leuk .

  Jan Blok Avatar Jan Blok
  22 March 2019

  positive review  Zij besteedt bij haar workshops aan elke deelnemer de tijd die nodig is om de gepresenteerde technieken eigen te maken. Ze heeft geduld en een "keen eye" voor de mogelijkheden die zich tijdens een workshop voordoen.

  Chris Karreman Avatar Chris Karreman
  17 February 2019

  positive review  Aangename workshop beleeft in Rotterdam, mooi en verzorgd uitgewerkt. Bedankt Ellen 👍👌

  Alex Deen Avatar Alex Deen
  19 October 2018
 • positive review  Afgelopen zaterdag cursus gevolgd. Ellen legt alles heel duidelijk uit. Zeker een aanrader.

  Erik Jan Terpstra Avatar Erik Jan Terpstra
  15 October 2018

  positive review  Super nuttige cursus gehad. Eindelijk van die standaard standen af, kan niet wachten op er mee aan de slag te gaan ! Heldere uitleg, voor iedereen goed te begrijpen.

  Inge Doornhof-van Altena Avatar Inge Doornhof-van Altena
  13 October 2018

  positive review  Beginnerscurus gevolgd bij Ellen en was top geregeld! Erg nuttig en leuk! Je komt veel te weten over alle basisdingen. Na deze cursus maak ik nu foto's op de handmatige stand en hoef ik de automatische stand niet meer te gebruiken! Al bij al dus heel leerzaam en nuttig! Een aanrader voor iedereen die wat meer van fotograferen wil leren. 🙂

  Carola van der Linde Avatar Carola van der Linde
  30 September 2018