Fotografie cursus voor beginners

Basis fotografie cursussenHeb jij een digitale spiegelreflex camera en heb je het idee dat je er meer uit kan halen?

Fotografeer je altijd op de automatische stand maar wil je graag meer controle over je resultaten?

Geen idee wat diafragma, sluitertijd, iso, etc. is en vraag je je af waar al die knopjes voor dienen?

Dan is een cursus basis fotografie wat voor jou. In een cursus zes uur leer je de basis begrippen van het fotograferen. Naast de techniek wordt er ook aandacht besteedt aan compositie, standpunt en de invloed van licht op een foto. Verander je kiekjes in topfoto’s. Deze cursus is geschikt voor de beginnende fotograaf met een spiegelreflex camera. De cursus bevat natuurlijk een stuk theorie maar ook onder begeleiding in de praktijk aan de slag. Doordat het maximale aantal deelnemers 8 personen is, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Prijs: € 75,-

Klik hier voor verdere uitleg.

Klik hier om je in te schrijven.

 

Cursus avond fotografie Rotterdam

Cursus avond fotografieOverdag fotograferen bij voldoende licht lukt vaak wel, maar zodra het donker is wordt het lastiger. Hoe voorkom je bewogen en onscherpe foto’s? Hoe maakt je goed belichte foto’s als het donker is? En hoe fotografeer je lichtstrepen en lichtsterretjes? Ben je al bekend met de basisbegrippen van de fotografie maar vraag je je af hoe je ’s avonds en ’s nachts goede foto’s kunt maken?

Dan is een cursus avond fotografie wat voor jou. In een praktijk cursus van 3 uur leer je de technieken voor avond- en nachtfotografie. Welke instellingen gebruik je, hoe pas je lange sluitertijden toe en hoe creëer je lichtstrepen. Dit zijn allemaal zaken die aanbod komen tijdens de cursus. Tijdens de cursus maken we foto’s in de omgeving van Kop van Zuid in Rotterdam.

 

Klik hier voor verdere uitleg.

Klik hier om je in te schrijven.

Prijs: € 45,-

 

Cursus avond fotografie Middelharnis

Cursus avond fotografie

De haven van Middelharnis tijdens het blauwe uurtje.

Overdag fotograferen bij voldoende licht lukt vaak wel, maar zodra het donker is wordt het lastiger. Hoe voorkom je bewogen en onscherpe foto’s? Hoe maakt je goed belichte foto’s als het donker is? En hoe fotografeer je lichtstrepen en lichtsterretjes? Ben je al bekend met de basisbegrippen van de fotografie maar vraag je je af hoe je ’s avonds en ’s nachts goede foto’s kunt maken?

Dan is een cursus avond fotografie wat voor jou. In een praktijk cursus van 2 uur leer je de technieken voor avond- en nachtfotografie. Welke instellingen gebruik je, hoe pas je lange sluitertijden toe en hoe creëer je lichtstrepen. Dit zijn allemaal zaken die aanbod komen tijdens de cursus. Tijdens de cursus maken we foto’s in de omgeving van de haven van Middelharnis.

 

Klik hier voor verdere uitleg.

Klik hier om je in te schrijven.

Prijs: € 35,-

 

Cursus landschapsfotografie

Veel mensen kijken graag naar prachtige landschapsfoto’s. Maar hoe maak je zulke foto’s nu zelf? En wat heb je daarvoor nodig? Een interessante compositie maken kan bij landschapsfotografie best een uitdaging zijn. Ook moet je om kunnen gaan met de verschillende en veranderende lichtsituaties. Want het vangen van mooi licht is toch een essentieel onderdeel van landschapsfotografie.

Wil je jezelf verbeteren in landschapsfotografie dan is deze cursus wat voor jou. Onder begeleiding ga je zelf foto’s maken om zo de technieken onder de knie te krijgen. Tijdens de cursus wordt aandacht besteedt aan onder andere instellingen, techniek en compositie bij landschapsfotografie. Bij landschapsfotografie wordt vaak gebruik gemaakt van (grijs)filters. Daar gaan we natuurlijk ook aandacht aan besteden en mee oefenen. Filters worden gebruikt om het licht meer in balans te brengen maar ook om beweging vast te leggen met een langere sluitertijd. Er zijn tijdens de cursus verschillende filters aanwezig om uit te proberen.

Klik hier voor verdere uitleg.

Klik hier om je in te schrijven.

Prijs: € 90,-