Cursus avond fotografie Middelharnis

Overdag fotograferen bij voldoende licht lukt vaak wel, maar zodra het donker is wordt het lastiger. Wat voor instellingen heb je nodig om ’s avonds en ’s nachts goede foto’s te maken? Hoe voorkom je bewogen en onscherpe foto’s? En hoe fotografeer je lichtstrepen en lichtsterretjes? Dit alles leer je tijdens de cursus avond fotografie in Middelharnis, Goeree Overflakkee.

middelharnis

Niveau: beginners met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso)

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10

Benodigdheden: camera die handmatig ingesteld kan worden (P,S,A,M standen), statief, eventueel afstandbediening / draadontspanner

Locatie: Middelharnis (Goeree Overflakkee), startpunt haven (exacte locatie wordt later bepaald)

Cursus avond fotografie
De haven van Middelharnis tijdens het blauwe uurtje.

 

Programma cursus avond fotografie

De cursus avond fotografie vindt plaats in Middelharnis, in de omgeving van de haven.  Na een korte uitleg gaan we direct met de camera aan de slag. Onder begeleiding ga je zelf foto’s maken om zo de technieken onder de knie te krijgen. Tijdens de cursus wordt aandacht besteedt aan instellingen voor avond en nachtfotografie. We starten de avond met het fotograferen van hopelijk een mooie zonsondergang. Daarna gaan we aan de slag in het blauwe uurtje. In het donker goede foto’s maken zonder statief is eigenlijk niet mogelijk.  Een statief is dus een vereiste om mee te nemen. Daarnaast natuurlijk een camera die handmatig ingesteld kan worden met diafragma, sluitertijd en iso. Een afstandbediening  is niet noodzakelijk maar wel erg handig. Zorg ook voor een volle batterij of eventueel een extra batterij. Na de cursus kunt u altijd nog vragen stellen via de email. Het huren van een statief is mogelijk voor € 5,-. Geef dit aan bij de opmerkingen op het inschrijfformulier als je deze erbij wilt huren. De cursus duurt ongeveer 2 uur.

Prijs: € 41,-

Inhoud

De onderwerpen die behandeld worden:

  • avond- / nachtfotografie technieken
  • scherpstellen
  • lange sluitertijden
  • lichtstrepen
  • lichtsterretjes

Na afloop van de cursus ontvang je een mooi naslagwerk waarin alle onderwerpen nog eens kort uitgelegd worden zodat je altijd nog eens terug kan lezen hoe het ook al weer zat.

Data

  • 21 maart 2019, 18.30 – 20.30 VOL
  • nieuwe data voor nieuwe cursussen volgen

Klik hier om je in te schrijven.