Online cursus filters en lange sluitertijden

Als je de techniek van het handmatig instellen van de camera in de vingers hebt zoek je naar nieuwe uitdagingen. Een daarvan kan zijn het spelen met lange sluitertijden aan de kust. Wanneer je zonder grijsfilters een foto maakt van de zee is het water onrustig en bevries je de beweging van de golven. Door gebruik te maken van grijsfilters kun je gaan variëren met verschillende sluitertijden. Dit geeft een creatieve boost aan je fotografie. Maar hoe werkt dat met filters en wat voor filters zijn er? Hoe varieer je met verschillende sluitertijden voor het gewenste effect? Wil jij hier ook meer van weten? Meld je aan voor de online live fotografie cursus. Kort voor aanvang van de online cursus ontvang je de link via email. Na afloop krijg je de handout van de presentatie als pdf toegestuurd. De online workshops zijn ook later terug te kijken via YouTube mocht je niet kunnen op het geplande tijdstip.

Duur:  1  uur
Deelnemers: minimaal 10 – maximaal 25

Praktische informatie online cursus

Deze cursus wordt live gegeven via een YouTube livestream door een van onze docenten. Tijdens deze online cursus is het mogelijk via de chat vragen te stellen over de inhoud. Je hebt alleen een smartphone, tablet of computer nodig om deze cursus te volgen. Een webcam en microfoon is dus niet nodig. Heb je de online cursus gemist of kun je niet op het gestelde tijdstip? Geen probleem, de cursus is nog tot 1 week na de live sessie terug te kijken. Mocht je dan nog vragen hebben is het altijd mogelijk deze via de mail te stellen of via social media van de de docent. Het is niet noodzakelijk om al filters in bezit te hebben voor aanvang van de cursus. 

Inhoud

De onderwerpen die behandeld worden:

  • Welke filters zijn er? 
  • Wanneer gebruik je deze filters? 
  • Voorbereidingen voor fotograferen met lange sluitertijden
  • Instellingen voor fotograferen met filters
  • Voorbeelden van verschillende technieken
  • Hoe bereken je de lange sluitertijden?

Na afloop krijg je de handout van de presentatie als pdf toegestuurd. zodat je altijd nog eens terug kan lezen hoe het ook al weer zat. Natuurlijk is er na de cursus altijd nog de mogelijkheid om vragen stellen via de email.

Deze cursus wordt gegeven via Dutch Photo Academy.