Online cursus weer en planning

Je verbaast je regelmatig over foto’s van andere fotografen die op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Ze vangen de perfecte weersomstandigheden. Bijvoorbeeld tijdens een mooie mistige zonsopkomst, of een prachtige roze zonsondergang. Als je je kansen op een succesvolle foto wilt vergroten is het belangrijk om enige kennis te hebben van het weer en van planning. Verschillende weerapps helpen om deze mooie omstandigheden zo goed mogelijk te voorspellen. Daarnaast is bepaalde basiskennis van het weer belangrijk. Ook is het belangrijk om een locatie te kunnen plannen. De informatie van het weer en de informatie van de locatie planning is dan te combineren tot een concreet plan. Tijdens deze cursus wordt het plannen besproken aan de hand van Photo Pills. Wil jij hier ook meer van weten? Meld je aan voor de online live fotografie cursus. Kort voor aanvang van de online cursus ontvang je de link via email. Na afloop krijg je de handout van de presentatie als pdf toegestuurd. De online workshops zijn ook later terug te kijken via YouTube mocht je niet kunnen op het geplande tijdstip.

Duur:  1 uur
Deelnemers: minimaal 10 – maximaal 25

Molen bij zonsopkomst
Praktische informatie online cursus

Deze cursus wordt live gegeven via een YouTube livestream door een van onze docenten. Tijdens deze online cursus is het mogelijk via de chat vragen te stellen over de inhoud. Je hebt alleen een smartphone, tablet of computer nodig om deze cursus te volgen. Een webcam en microfoon is dus niet nodig. Heb je de online cursus gemist of kun je niet op het gestelde tijdstip? Geen probleem, de cursus is nog tot 1 week na de live sessie terug te kijken. Mocht je dan nog vragen hebben is het altijd mogelijk deze via de mail te stellen of via social media van de de docent. Er worden verschillende weer apps besproken, de meeste hiervan zijn gratis. Photo Pills is wel een betaalde app. Het is niet noodzakelijk om deze apps al in het bezit te hebben voor aanvang van de cursus. 

Inhoud

De onderwerpen die behandeld worden:

  • Welk type bewolking is er en hoe herken ik deze?
  • Welke weer apps zijn handig voor welke functie? 
  • Hoe interpreteer ik deze informatie uit de weer apps?
  • Kijken en waarnemen
  • Invloed van het getijde
  • Plannen aan de hand van Photo Pills

Na afloop krijg je de handout van de presentatie als pdf toegestuurd. zodat je altijd nog eens terug kan lezen hoe het ook al weer zat. Natuurlijk is er na de cursus altijd nog de mogelijkheid om vragen stellen via de email.

Deze cursus wordt gegeven via Dutch Photo Academy.