Basis workshop fotografie

Heb jij een digitale spiegelreflex camera of systeemcamera en heb je het idee dat je er meer uit kan halen? Fotografeer je altijd op de automatische stand maar wil je graag meer controle over je resultaten? Geen idee wat diafragma, sluitertijd, iso, etc. is en vraag je je af waar al die knopjes voor dienen? Maak je regelmatig onscherpe en bewogen foto’s? Dan is de basis workshop fotografie wat voor jou.

Een rood en blauw gekleurde zonsondergang gereflecteerd in het water in de Kwade Hoek.

Niveau: beginners

Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 9

Benodigdheden: camera die handmatig ingesteld kan worden (P,S,A,M standen), handleiding

Locatie: Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27, 3241 AA, Middelharnis, Goeree Overflakkee

 

Programma

De fotografie workshop bestaat uit een hele dag van 6 uur een half uur lunchpauze. Een deel bestaat uit theorie, maar natuurlijk gaan we ook de nieuwe kennis in de praktijk brengen. Tussendoor krijgt u koffie en thee en een lunch. Voor deze workshop is geen minimaal kennis niveau vereist. Iedereen kan mee doen.

Inhoud

De onderwerpen die behandeld worden:

 • scherpstellen
 • diafragma
 • sluitertijd
 • iso
 • witbalans
 • RAW en JPG
 • compositie
 • standpunt
 • invloed van licht

Na afloop van de ‘workshop leren fotograferen – de basis’ ontvang je een mooi naslagwerk waarin alle onderwerpen nog eens kort uitgelegd worden zodat je altijd nog eens terug kan lezen hoe het ook al weer zat. Natuurlijk is er na de workshop altijd nog de mogelijkheid om vragen stellen via de email.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de Corona maatregelen. De 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.

Deze workshop wordt gegeven via Dutch Photo Academy. 

 • positive review  Afgelopen zaterdag workshop landschapsfotografie gedaan met een kleine groep enthousiaste mede hobbyisten. Op een duidelijke manier theorie en praktijk uitleg gekregen van Ellen. Echt een aanrader.

  Joke In't Veld-Aalders Avatar Joke In't Veld-Aalders
  18 november 2019

  positive review  Afgelopen zaterdag een leuke leerzame workshop Landschapsfotografie gevolgd. De middag was een goede mix tussen technische aspecten en praktische vaardigheden die daarbij komen kijken. Er was de mogelijkheid diverse filters te kunnen uitproberen. Prima verzorgd Ellen!

  Heleen van Overbeek Avatar Heleen van Overbeek
  17 november 2019

  positive review  Een leuke, informatieve en gezellige workshop, waar alles duidelijk wordt uitgelegd. In klein groepsverband is er volop aandacht en tijd voor de cursisten. Voor herhaling vatbaar!

  Thirza Niemantsverdriet Avatar Thirza Niemantsverdriet
  17 november 2019
 • positive review  Ellen legt heel duidelijk alles uit met goede voorbeelden. Ze heeft veel kennis en ervaring. Hele fijne heldere cursus.

  Dolly Buijs Avatar Dolly Buijs
  5 oktober 2019

  positive review  In ieder geval de basiscursus! Leuk en leerzaam.

  Axel Herrebrugh Avatar Axel Herrebrugh
  5 oktober 2019

  positive review  Echt , ik raad iedereen deze cursus aan vooral als je meestal op de automatisch stand fotografeerde zoveel leuker om het anders te doen . Bedankt Ellen voor de leerzame dag ??

  Ineke Den Engelsman Avatar Ineke Den Engelsman
  16 september 2019
 • positive review  Vriendelijk en neemt de tijd voor uitleg en op een begrijpelijke manier ik heb de avond fotografie gedaan het was heel leuk .

  Jan Blok Avatar Jan Blok
  22 maart 2019

  positive review  Zij besteedt bij haar workshops aan elke deelnemer de tijd die nodig is om de gepresenteerde technieken eigen te maken. Ze heeft geduld en een "keen eye" voor de mogelijkheden die zich tijdens een workshop voordoen.

  Chris Karreman Avatar Chris Karreman
  17 februari 2019

  positive review  Aangename workshop beleeft in Rotterdam, mooi en verzorgd uitgewerkt. Bedankt Ellen ??

  Alex Deen Avatar Alex Deen
  19 oktober 2018
 • positive review  Afgelopen zaterdag cursus gevolgd. Ellen legt alles heel duidelijk uit. Zeker een aanrader.

  Erik Jan Terpstra Avatar Erik Jan Terpstra
  15 oktober 2018

  positive review  Super nuttige cursus gehad. Eindelijk van die standaard standen af, kan niet wachten op er mee aan de slag te gaan ! Heldere uitleg, voor iedereen goed te begrijpen.

  Inge Doornhof-van Altena Avatar Inge Doornhof-van Altena
  13 oktober 2018

  positive review  Beginnerscurus gevolgd bij Ellen en was top geregeld! Erg nuttig en leuk! Je komt veel te weten over alle basisdingen. Na deze cursus maak ik nu foto's op de handmatige stand en hoef ik de automatische stand niet meer te gebruiken! Al bij al dus heel leerzaam en nuttig! Een aanrader voor iedereen die wat meer van fotograferen wil leren. 🙂

  Carola van der Linde Avatar Carola van der Linde
  30 september 2018