Fotoreis naar IJsland

IJsland is een bestemming die heel veel fotografen hoog op hun to-do-list hebben staan. Niet voor niets, want het is een adembenemend mooi landschap. Het wordt ook wel het land van vuur en ijs genoemd. Een landschap met enorme contrasten en tegenstellingen. Met natuur en uitzichten die je raken en ontroeren. Vulkanisch landschap, bergen, watervallen, zwarte stranden, gekleurd mos, gletsjers en ga zo maar door. Daarom organiseert fotograaf Ellen van den Doel een fotoreis naar IJsland. Bezoek de mooiste plekken en breng je fotografie naar een hoger level.

Fotoreis naar IJsland
Skogafoss

Niveau: beginners en gevorderden met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso). Een goede fysieke gesteldheid.

Deelnemers: minimaal 4, maximaal 6

Benodigdheden: camera die handmatig kan worden ingesteld (op P,S,A,M stand) (bij voorkeur digitale spiegelreflex of systeemcamera), statief, grijsfilters (deze zijn eventueel ook te huur)

Locatie: zuid IJsland

Duur:  1 week, augustus/ september 2022

Prijs: € 1950,-

Fotoreis naar IJsland

Wanneer?

De reis zal plaats vinden aan het einde van de zomer periode. De zomer is uiteraard niet te vergelijken met het Nederlandse weer. Denk eerder aan de herfst wat weer betreft. Maar dit ruige wisselvallige weer maakt IJsland juist zo indrukwekkend. Aan het einde van de zomer beginnen de nachten weer donkerder te worden. Zodat we deze mooie momenten van dag makkelijker kunnen fotograferen.

Fotoreis naar IJsland
Diamond Beach

Wat kun je verwachten? 
Tijdens de fotoreis naar IJsland bezoeken we prachtige natuurverschijnselen langs de zuidkust van IJsland. De pruttelende poelen bij Krýsuvík, de Golden Circle met spuitende geisers en de waterval Gullfoss, het zwarte strand rondom Vik, de watervallen Seljalandfoss, Skogafoss. Natuurlijk mag het bekende gletsjermeer Jökulsárlón niet ontbreken en Diamond Beach waar de ijsblokken op het zwarte strand liggen.

We verplaatsen ons in een 14-persoons bus waar ook voldoende ruimte is voor je spullen. We beschikken over een eigen chauffeur. Een goede fysieke gesteldheid is wel wenselijk. We gaan geen grote wandelingen maken, maar de dagen kunnen wel lang zijn en korte wandelingen horen er zeker bij. We verblijven in verschillende chalets, bungalows en appartementen met een moderne uitstraling. Je deelt een kamer met een andere reisgenoot. Ontbijt en lunch is inbegrepen. Voor het diner zorgen we gezamenlijk en of gaan we uit eten. Dit is afhankelijk van de voorzieningen en ons tijdschema.

De kosten bedragen € 1950,- per persoon. De vliegtickets zijn exclusief en moeten zelf geboekt worden (aangeraden wordt te vliegen met Transavia). De groep zal bestaan uit 6 cursisten.  Een kleine groep waardoor er voldoende ruimte is om te leren en te ontwikkelen. De inhoud van het programma is afhankelijk van het weer. Het weer in IJsland blijft wisselvallig en onvoorspelbaar. Hier proberen we zo goed mogelijk op in te spelen. Dit betekent dat we ook wel eens met slechter weer buiten zullen staan. IJsland is een groot land, we ontkomen er dus niet aan dat we ook regelmatig in de bus zitten. Maar het uitzicht onderweg zal zeker niet vervelen.

Je leert landschappen vast leggen op een manier dat de foto’s indruk maken. Hierbij is natuurlijk een belangrijk onderdeel, het “zien” van de foto en de juiste compositie bepalen. Ook leer je werken met filters op de juiste momenten.

Fotoreis IJsland
Noorderlicht is al mogelijk eind augustus

Dagprogramma van de fotoreis naar IJsland

(de exacte invulling kan wijzigen onder invloed van het weer)
Dag 1: Einde middag aankomst op de luchthaven. We verblijven de eerste nacht in Grindavik.

Dag 2/3: Bezoek aan pruttelende poelen bij Krýsuvík. Daarna rijden we naar de Golden Circle met onder andere de Gullfoss waterval. De nacht brengen we door in Laugarás.

Dag 4: De zwarte stranden rondom Vik, uitzicht bij Dyrhólaey, Seljalandfoss, Sólheimajökull gletsjermeer en de Skogafoss waterval. We verblijven 2 nachten in leuke bungalows in de buurt van de Seljalandfoss waterval.

Dag 5/ 6: De gletsjermeren Jökulsárlón, Fjallsárlón en Svinafelljokull, Diamond Beach met ijs brokken op het zwarte strand en de bergketen Vestrahorn.

Dag 7: Terug rijden van Höfn naar Keflavík waar onze laatste overnachting is. Tijdens deze rit hebben we de mogelijkheid om te stoppen bij plaatsen die mogelijk eerder niet zijn gelukt.

Dag 8: Terug vlucht naar Amsterdam.

Regenboog boven gletsjermeer
Een gletsjer meer onderweg

Wat is er wel en niet inbegrepen?

  • Inbegrepen
  • Overnachtingen (eigen bed en gedeelde kamer)
  • Ontbijt en lunch
  • Vervoer op IJsland in een 14-persoonsbus met privé chauffeur
  • Entree
  • Begeleiding door een ervaren landschapsfotograaf
  • PDF met informatie over landschapsfotografie zodat je je vooraf al kunt voorbereiden
  • Niet inbegrepen
  • Vliegtickets. Advies is Amsterdam (Schiphol) – Reykjavik (Keflavik) met Transavia. Exacte informatie hierover volgt zodra deze bekend is.
  • Overige maaltijden, drank en versnaperingen.
Stormachtig weer bij Vik
Vik

In deze tijden van onzekerheid is een vakantie boeken toch net wat anders dan anders. Aan de andere kant willen we juist nu ook reizen en kunnen genieten. Het is niet te voorspellen hoe de situatie ervoor staat in 2022. We gaan er vanuit dat we gewoon met elkaar op reis kunnen naar IJsland. Daarom gaan we er voor.  De reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Schrijf je in en droom alvast lekker weg over de fotoreis naar IJsland.

Geadviseerd wordt een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de financiële verplichtingen met luchtvaartmaatschappij. Boek pas een vlucht nadat de aanbetaling bevestigd is. Wil je samen met een bekende die ook inschrijft ingedeeld worden op de kamer? Geef dit dan bij de opmerkingen in het inschrijfformulier. Voor vertrek wordt er een besloten Facebook groep aangemaakt waar je de medereizigers kan leren kennen. Wanneer de reis definitief is ontvang je een inpaklijst met spullen die handig zijn om mee te nemen. De reis hoeft pas betaald te worden, wanneer de reis definitief door gaat. Hou er rekening mee dat dit tot kort van te voren besloten kan worden.