Fotoreis naar IJsland

Je hebt vast al eens foto’s voorbij zien komen van het mooie IJsland. IJsland is een land wat je moet zien als landschapsfotograaf of natuur liefhebber. Het landschap is nog puur en ruw. Denk aan indrukwekkende watervallen, heel veel watervallen! Maar ook gletsjers, lava velden, bergen, een ruige kust en ga zo maar door. Je kunt er eindeloos fotograferen. Fotograaf Ellen van den Doel laat je de mooiste plekjes van IJsland zien en tegelijkertijd kun je je fotografie kennis verbeteren. Ga jij mee op fotoreis naar IJsland?

Fotoreis IJsland
Jokulsarlon

Niveau: beginners en gevorderden met basiskennis van fotografie (diafragma, sluitertijd, iso).

Deelnemers: minimaal 6, maximaal 8

Benodigdheden: spiegelreflex of systeemcamera is het beste, maar andere camera’s zijn zeker ook mogelijk. Twijfel je? Stuur gerust een mail.

Locatie: zuid IJsland

Duur:  1 week, 16 t/m 23 augustus 2024

Fotoreis naar IJsland

Wanneer?

De reis vindt plaats rond eind augustus/ begin september. De nachten worden dan al weer langer waardoor we wel aan onze nachtrust toe komen. Tenzij er noorderlicht is natuurlijk, want dan gaan we op pad. Die kans begint voorzichtig weer te ontstaan in die periode. Het weer is in die periode vergelijkbaar met onze herfst. Denk aan een graad of 12 met wisselvallig weer. Juist dat wisselvallige weer maakt IJsland zo interessant.

Fotoreis naar IJsland
Diamond Beach

Wat kun je verwachten? 
We bezoeken veel verschillende mooie locaties langs de zuidkust van IJsland. Denk aan de waterval Skogafoss en de Gulfoss. Maar ook de spuitende geiser, de ijsbrokken op Diamond Beach, het gletsjer meer Jokulsarlon en de imposante berg Vestrahorn. Te veel om op te noemen. Je komt met veel prachtige foto’s en herinneringen thuis. Tijdens de reis wordt je ook begeleid in het fotograferen indien gewenst.

Regenboog boven gletsjermeer
Een gletsjer meer onderweg

Wil je meer te weten komen over deze reis?

Deze reis wordt georganiseerd door Dutch Photo Academy. Kijk op de website voor meer informatie, datums en prijzen.