Fotoreis Madeira

Je kent Madeira vast als het bloemeneiland, maar Madeira is zoveel meer dan dat. Madeira is een Portugees eiland in de Atlantische oceaan. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong. Daardoor is het ruig en groen. De bergen steken prachtig af tegen de blauwe oceaan. Het eiland is door de verschillende weersinvloeden ook divers. Ze zeggen wel eens dat je er een idee krijgt van alle vijf continenten. Dit eiland is dus zeer fotogeniek. Daarom gaan we er ook heen op fotoreis. 

Fotoreis Madeira

Wat gaan we doen?

Een week lang ontdekken we het eiland. Dit betekent fotograferen hoog in de bergen, aan zee, maar ook op het schiereiland wat bijna een maanlandschap is. Alle facetten van landschapsfotografie komen hier aan bod. Zo nu en dan maken we een wandeling door het prachtige landschap. 

Fotoreis Madeira

Wanneer?

De reis vindt plaats in maart en november. Het mooie van Madeira is dat de temperatuur een heel jaar door lekker is. Dus in het zuiden aan de kust kun je in de korte broek. Maar in de bergen kan het weer heel anders zijn. Enorm gevarieerd dus. Doordat het weer in november iets wisselvalliger is hebben we vaker mooie luchten. Strak blauw zoeken we tenslotte niet als fotograaf.

Hoe?

We bezoeken deze week zo veel mogelijk mooie locaties. We verblijven in een groot huis in de buurt van Funchal. We verplaatsen ons met een busje met privé chaffeur. Je hoeft je dus die week nergens druk om te maken. Natuurlijk help ik je waar nodig met het fotograferen. Zo kom je thuis met de mooiste foto’s. 

Fotoreis Madeira

Boeken

Deze reis wordt georganiseerd via Dutch Photo Academy. Klik op onderstaande knop voor meer informatie over deze reis.

Lees hier (noord) en hier (zuid) mijn blog van een eerdere reis naar Madeira om het eiland al wat te leren kennen.