De eerste keer

Beetje rare titel?

Voor de eerste keer een officiële brief schrijven, voor de eerste keer op gesprek, voor de eerste keer… Je herkent vast het gevoel wat daarbij hoort, spannend of juist lastig om ergens aan te beginnen. Wanneer je dan eenmaal gestart bent en er lekker in zit, gaat het misschien wel als van zelf. Voor alles is een eerste keer, zo ook voor een het schrijven van een blog. Ik vind het altijd erg leuk om blogs van andere fotografen te lezen, dus ik dacht waarom niet zelf ook een blog schrijven? Maar ja, hoe begin je dan en vooral wanneer? De layout van mijn website is vernieuwd. Dat vind ik een mooi moment en stok achter de deur om eindelijk eens werk te maken van een blog.

Ok… deze was nog nep, maar wel leuk. 😉

Laat ik eens beginnen met mijzelf voorstellen. Ik ben Ellen, 34 jaar, getrouwd en woon in Sommelsdijk. Waar dat ligt? Op het mooie eiland Goeree-Overflakkee. En nee… dat is geen Zeeland.  Wel bijna. 😉 Ik werk door de weeks als (sport)fysiotherapeut, maar als ik de kans krijg ben ik met mijn camera op pad. Als kind vond ik het al heerlijk om met een simpel klik-klak cameraatje foto’s te maken. Die er overigens nadat ze afgedrukt waren niet uit zagen.

 

In 2002 maakte ik kennis met de digitale fotografie, toen nog met een uitgebreide compact camera. In 2008 heb ik het fotografie virus echt te pakken gekregen met de komst van een digitale spiegelreflex camera en het volgen van cursussen. Dat virus heeft mij niet meer losgelaten. Ik ben alleen maar fanatieker geworden. Voor mij is fotografie ook echt een manier om even lekker mijn hoofd leeg te maken en van de natuur te genieten. Het liefst fotografeer ik landschappen en dat kan prima hier op en om Goeree-Overflakkee. Natuurlijk gaat de camera op vakantie ook altijd mee. Het bleef niet bij alleen fotograferen. Sinds 2015 geef ik ook verschillende fotografie cursussen. Heerlijk om kennis over te kunnen dragen aan andere enthousiastelingen. Kijk hier voor meer informatie over mijn cursus aanbod.

Foto: Aline van Weert

Wat kun je  verwachten van mijn blogs? Natuurlijk gaan ze over fotografie. Denk aan achtergrond verhalen hoe een foto is gemaakt. Dat kan een meer technisch verhaal zijn, hoe een foto tot stand is gekomen. Uiteraard zal ik ook vertellen over de belevenissen tijdens het fotograferen, en de vele blunder momenten. Ja, die zijn er…. Ik maak namelijk van alles mee tijdens het fotograferen. Ik doe namelijk alles (nou ja, bijna alles) voor de foto. 😉 Zo ga ik op een koude ochtend gewoon in het water staan met kleding aan (zie foto). Of juist een serie met foto’s die ik niet op social media plaats, maar wel graag wil delen met jullie.

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Heb je vragen of opmerkingen, stel ze hieronder in de reacties.

12 reacties op “De eerste keer&rdquo

  1. Leuk, Ellen! Ik hoor graag je verhalen achter de foto’s. Die missers waar je het over hebt, ben ik iig nog niet tegen gekomen. Keep up the good work!
    Jacqueline de Groot

  2. Heel leuk Ellen, ik ga je volgen. Ben heel benieuwd naar je belevenissen.
    Groetjes van Karla

  3. Nou op Safari kunnen we helaas niet reageren dus dan maar via Chrome da’s al tip een. En ga je nu bloggen, schrijven over je avonturen? Tof…. leuke eerste kennismaking, vind wel dat je foto’s in een artikel groter mogen. Succes en ik ga je volgen 🙂

  4. Je hebt er een volger bij, hartstikke gaaf dat je een blog bij gaat houden! En hopelijk lukt het via Safari…

Geef een reactie