Ellen van den Doel Kase filterset

Kase Armour - Ellen van den Doel

Ellen van den Doel Kase Armour filterset

Zoals je misschien wel weet ben ik al jaren Kase filter ambassadeur. Los daarvan ben ik ontzettend fan van de Kase filters. Je moet wat mij betreft 100% achter een merk staan om het te willen promoten. De filters zijn super scherp, hebben geen last van kleurzweem en vignettering en ze zijn gemaakt van gehard glas en kunnen daardoor tegen een stootje. Ook hebben ze een goede coating waardoor druppels er gemakkelijk vanaf gaan. 

Sinds een paar maanden heeft Kase een nieuw systeem op de markt gebracht. Het Kase Armour systeem. Dit systeem gebruikt dezelfde kwaliteit filters als voorheen alleen nu in een magnetisch systeem. 

Kase Armour - Ellen van den Doel

De filters zijn voorzien van een magnetisch fame en klikken magnetisch op de houder. Ook de houder klikt magnetisch op de adapterring. Het geheel werkt super snel en simpel. Ook zijn de filters nog eens extra bescherm door het metalen frame. Eerder heb ik een review geschreven over de werking van dit systeem. 

Als je wilt starten met fotograferen met filters is het vaak lastig wat je moet kiezen en waar te beginnen. Deze vraag krijg ik vrij regelmatig van cursisten. Kase heeft daar een mooie oplossing voor bedacht. Een set met filters die ik zou aanraden om mee te starten.

Kase Filters - Ellen van den Doel

Deze set is erg compleet. Hierin zit natuurlijk een houder, verschillende adapterringen van 67 tot en met 82 mm. Dus geschikt voor de meest gangbare lens diameters. Heb je een kleinere lens diameter? Geen probleem, dan kun je nog een extra verloopring erbij bestellen naar de maat die je nodig hebt. Er zit een polarisatie filter in deze set die super gemakkelijk te bedienen is via een wieltje op de houder. Deze klikt er net als de andere filters ook magnetisch op.

Dan zitten er twee verloop filters in de set. Dit zijn de twee verloop filters die ik altijd bij mij heb. Een hard verloop 0.6, voor situaties met een vrij strakke horizon en een zacht verloop filter 0.9 voor situaties met grotere objecten aan de horizon of een ongelijke horizon. Het filter heeft een magnetisch frame en is gemakkelijk te verschuiven in de houder. Ook zitten er nog twee ND filters in de set, een 3 stop en een 6 stop. Hiermee kun je een mooie dynamiek creëren met de golven aan zee. Of lange sluitertijd foto’s maken rond zonsopkomst of zonsondergang. Wil je meer stops? Dan kun je de 3 en de 6 stop prima combineren, zo heb je een 9 stop ND filter. Dan kun je later altijd nog een 10 stop ND filter kopen als je nog langere sluitertijden wilt bereiken.

Met deze set ben je voorbereid op alle situaties. Bekijk hem op kasefilters.nl